×
WEB MAIL TELEFON REHBERİ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ AÇILAN DERSLER UZAKTAN EĞİTİM KAMPÜSTE YAŞAM KÜTÜPHANE PORTALI ULAŞIM

Konu: Kurtuluş Savaşı Destanı İçinde Bir Destan: Sakarya Meydan Savaşı

Katılımcı: Öğr. Gör. Dr. Tüzel Atıcı

Tarih: Ekim 2012

1. Niteliği: Panel

Konu: İzmir İktisat Kongresi ve Atatürk Döneminde İzlenen İktisat Politikaları

Katılımcılar: Prof. Dr. Nahit Töre (Çankaya Üniversitesi), Prof. Dr.Ömer Faruk Çolak (Gazi Üniversitesi’nden emekli), Öğr. Gör. Dr. Tüzel Atıcı (Çankaya Üniversitesi, panel yöneticisi).

Tarih: 8 Mart 2012

Konu: Çanakkale Kara Savaşları

Katılımcı: Öğr. Gör. Dr. Tüzel Atıcı

Tarih: 20 Mart 2012

Konu: Doğu Akdeniz’de Hukuk ve Siyaset

Katılımcı: Prof. Dr. Sertaç Başeren (Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı)

Tarih: 5 Nisan 2012

1. Niteliği: Gezi

Konu: Sakarya Savaşı’nın geçtiği yer olan Ankara/Polatlı bölgesindeki müze ve anıtlar ile Gordion Müzesi gezisi.

Katılımcı: Çankaya Üniversitesi Öğretim üyeleri ve öğrencileri ile personeli

Tarih: 6 Ekim 2012

Yer: Sakarya Savaşı’nın geçtiği bölgeler (Alagöz Karargâhı – Polatlı – Gordion)

(Sakarya Savaşı bölgesindeki geziye Atatürk’ün Sakarya Meydan Savaşı’nı yönettiği karargâh olan Alagöz Köyü’ndeki müzeden başlanmıştır. Sakarya Meydan Savaşı hakkında ayrıntılı olarak bilgi anlatımını takiben Polatlı’daki Sakarya Zafer Anıtı ve Müzesi ziyaret edilmiş, buradan savaşın Türk tarafına döndüğü yer olan Duatepe Anıtı’na gidilmiştir. Duatepe’den savaş alanının kuzey bölümü incelenebilmiştir. Daha sonra Yassıhöyük Köyü yakınındaki Gordion Müzesi ve Tümülüsü ziyaret edilerek Friglerin 2700-3000 yıl önceki yaşam tarzları konusunda bilgi edinilmiştir. Ankara’ya dönüşte Sakarya Nehri de yakından görülerek dedelerimizin bu vatan uğruna canlarını ve kanlarını vermiş olduğu vatan toprakları konusundaki bilgilerimiz tazelenmiştir.)